top of page
Ilja achter paal.jpg

Over Ilja

Coach Ilja is gestart vanuit onrust.
Dit klinkt misschien raar, maar soms zijn er extreme omstandigheden nodig om te doen wat goed voelt. Mijn kwaliteiten kwamen niet altijd tot zijn recht in de functies die ik had. Het frustreerde me dat ik tijdens lesgeven geen aandacht kon geven aan degene die niet zo gemakkelijk mee konden. Of wanneer er tijdens het begeleiden van een kwetsbare jongere ineens een klant op de stoep stond die ik voorrang moest geven.

En dan kwam daar ook nog eens een burn-out om de hoek kijken, omdat ik compleet was vergeten hoe ik naar mezelf moest luisteren.

De keus om als zelfstandig ondernemer verder te gaan was daarom voor mij de enige logische. Doen waar ik goed in ben en dicht bij mezelf blijven.

Eigenzinnigheid als kracht!

Er is mij wel eens verteld dat ik iemand ben die buiten de lijntjes kleurt. Ik denk dan alleen maar: “welke lijntjes?”Al van jongs af aan wist ik heel goed wat ik stom vond. Als iemand fan was van Madonna, was ik dat dan dus niet. Ik was fan van Cyndi Lauper!

Die eigenzinnigheid heeft ervoor gezorgd dat ik het mezelf niet altijd even makkelijk heb gemaakt en ik door mijn hoogsensitiviteit me soms niet helemaal op mijn plek voelde. Maar ik heb mijn weg gevonden en ik help om die reden dan ook graag mensen die niet mee willen met de stroom. Die hun eigen pad bewandelen, maar soms gewoon een verkeerde afslag hebben genomen ergens

beeldmerk donker.png

Ervaring

Het begeleiden van mensen begon bij mij al toen ik werkte als grafisch vormgever. Ik vond het heerlijk om stagiaires te begeleiden. Om die reden ben ik later gaan werken als docent op diverse grafische MBO opleidingen. Daarvoor heb ik mijn didactisch en pedagogische aantekening behaald.

Ook heb ik gewerkt als jongerencoach bij een creatieve, sociale onderneming.

In December 2020 heb ik mijn diploma life coach behaald en sinds maart 2021 coach ik creatieve HSP'ers.
In juli 2021 heb ik het certificaat behaald voor Colournostics kleur coaching.

bottom of page